Category

Blog

Category

Seznamování v karanténě: jde to, ale jinak

Hodně se mluví o tom, jak je karanténa náročná pro partnerské a rodinné vztahy. O singles se mluví méně. Možná protože se tak nějak zdá, že na samotu jsou zvyklí. Někteří určitě. Ale celá řada nezadaných je zvyklá absenci partnera kompenzovat vcelku intenzivním společenským životem, do kterého jim covid hodil…

Chemie. Jiskra. Přitažlivost. Lze mít vztah bez toho?

Chemie. Jiskra. Přitažlivost. Prostě takový to, co k někomu cítíte a k někomu ne, ale špatně se vysvětluje, co to vlastně je. Každopádně všichni to ve vztahu chceme mít a ideálně spíš víc než míň.  A je to taky jedno z top témat, která se objevují v mých terapeutických konverzacích se singles. Kolik toho má být, aby dávalo smysl jít do vztahu? A je možné mít vztah bez toho?

Obamovi. Malá lekce o lásce a psychoterapii od Michelle

Obamovi. Stačí je chvíli pozorovat nebo si zadat „Obama couple“ do Googlu a hned máte pocit, že se jedná takřka o idylický pár. Michelle neúnavně podporovala Baracka v jeho kampani a na jejím Instagramu každý Valentýn najdete vyznání lásky pro manžela; Barack ve své poslední prezidentské řeči za ovací davů děkuje „holce z chicagské South Side, která posledních 25 let byla jeho manželkou, matkou jeho dětí, ale i nejlepší kamarádkou“ a zamačkává u toho slzu.

Mladí lidé a sex: spí spolu miléniálové méně?

Společnost nikdy nebyla sexuálně uvolněnější, než je dnes. Dostupná antikoncepce, minimální tabu ohledně nezávazného sexu, sex před svatbou jako nová norma a erotické scény skoro v každém filmu. Přesto mají miléniálové méně sexu než jejich rodiče, shrnuje výzkumy sexuálního chování mladých lidí v západních zemích server The Atlantic.